Today.ua

В Укренерго розповіли про можливі введення графіків відключення електроенергії

В Україні залишаються лише дві області, де діють графіки відключення електроенергії. Однак у НЕК "Укренерго" не виключають, що їх доведеться запроваджувати й в інших регіонах.

Після варварської ракетно-дронової атаки на Україну 22 березня найбільших пошкоджень зазнала енергосистема Харківської області. У цьому регіоні на сьогодні продовжують діяти графіки відключення світла.

Також, за повідомленням пресслужби Міністерства енергетики України, обмеження запроваджуються в Одеській області.

В решті регіонів, як повідомили у НЕК "Укренерго", їх скасовано.

Однак у компанії не виключають, що графіки доведеться запровадити для Хмельниччини. Це станеться, якщо виникне дефіцит електрогенерації, але поки в Україні його немає.

В Укренерго повідомили, що вдалося повністю відновити та запустити один з енергоблоків неназваної теплової електростанції, по якій було завдано одного з ударів. Ремонтні роботи на інших пошкоджених об'єктах продовжуються.

Україна на сьогодні запланувала імпорт електроенергії обсягом понад 13 тисяч МВт-год із прикордонних європейських країн. Також повідомляється, що напередодні на запит польської сторони ми надали аварійну допомогу їхній енергосистемі в обсязі 100 МВт-год.

Зазначимо, що сильний вітер сьогодні залишив без світла абонентів у 19 населених пунктах Хмельницької області та у п'яти – Київської.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що Україна не планує відмовлятися від експорту електроенергії. Він заявив, що процес оцінки збитків від російського обстрілу триває. Після завершення рішення про експорт може бути переглянуто.

Також тоді стануть зрозумілими терміни відновлення українських енергооб'єктів, але вже зараз відомо, що для деяких це вимагатиме місяці та навіть роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ