Today.ua

Куди вступати абітурієнтам: названі спеціальності, які дозволять стати успішними через 5 років

Фахівці в галузі освіти та підбору кадрів назвали професії, які варто обрати сьогоднішнім абітурієнтам. У тому числі надано рекомендації з урахуванням гендерної приналежності майбутніх студентів.

Один із найважливіших виборів у своєму житті людина робить після закінчення школи. Рішення про професію може в майбутньому забезпечити людину пристойним заробітком за улюбленої справи.

Освітній центр SwP, проаналізувавши перспективи на ринку праці, радить абітурієнтам обрати один із п'яти напрямків професійної діяльності:

Істотно відрізняються рекомендації міжнародної EdTech компанії BUKI для дівчат та молодих людей. Представницям прекрасної половини людства рекомендують освоювати професії відеомонтажера, аналітика даних, Product менеджера, UX дизайнера, а також тестувальника або інженера QA.

Список найкращих професій для хлопців відрізняється. Їм раджуть стати кіберюристами, трейдерами, фахівцями з кібербезпеки, розробниками програмного продукту. Також радять придивитися до пропозицій ринку праці у сфері оборонної промисловості. Вчені, інженери та розробники в цьому секторі довгий час будуть вкрай потрібними.

На ринку праці сьогодні надлишок IT-фахівців, проте популярність цієї сфери діяльності все ж таки залишається поза часом і після війни попит напевно збільшиться, вважають фахівці школи IT-професій GoIT.

Найбільш затребуваними будуть такі сфери:

Також ми повідомляли, у яких сферах в Україні сьогодні найпривабливіші зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ