Today.ua

У ЗСУ спростували інформацію ISW про проблеми з танками Abrams

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українське командування відвело танки Abrams M1A1 з лінії фронту. Цю інформацію категорично заперечують наші бійці на передовій.

У черговому звіті ISW повідомлялося, що через активність ворожих дронів американські танки стали легкою мішенню для ворога. Інститут вивчення війни посилався на двох анонімних американських військових.

Ще однією тривожною новиною стало повідомлення видання АР про те, що за останні кілька місяців Україна втратила п'ять танків Abrams M1A1 у бою. Нагадаємо, США надали нашим захисникам лише 31 таку машину.

Проте наші бійці на передовій поспішають заспокоїти українців. Пресслужба 47-ї окремої механізованої бригади повідомила, що танки з передової не відводили, і вони продовжують завдавати великих неприємностей противнику.

"Танки чудово показують себе на полі бою й ми точно не збираємося ховати від ворога те, що зазвичай примушує ховатися його самого. А тим більше – залишати нашу піхоту без такої потужної вогневої підтримки", - сказано в повідомленні 47-ї бригади.

Військові закликали довіряти лише перевіреній інформації, яка надходить від українських військових. Інформацію про те, як і де діють Abrams M1A1 на передовій, у 47-й окремій механізованій бригаді зі зрозумілих причин не повідомляють.

Однак загроза від ворожих дронів навіть для такої потужної техніки справді є. Наші оператори БпЛА нещодавно розповіли в американській пресі, що на деяких ділянках фронту на 10 кв. км можуть діяти одночасно до 100 дронів-камікадзе та розвідувальних безпілотників. За їхніми словами це робить поле бою повністю відкритим.

Нагадаємо, про передачу танків Abrams M1A1 Україні стало відомо у жовтні минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ