Today.ua

В Україні очікується різке погіршення погоди

Цього тижня погода в Україні значно погіршиться. Очікується зниження температури, дощі та грози.

Популярний в Україні синоптик Наталка Діденко опублікувала на своїй сторінці у Facebook прогноз погоди на найближчі дні. Вже сьогодні, за її словами, до західних та північних регіонів нашої країни прийде холодний атмосферний фронт.

Очікуються опади, місцями грози. Погіршення погоди сьогодні може торкнутися також Вінницької, Черкаської та Харківської областей. Температура повітря може падати до +9 градусів Цельсія.

В решті областей України дощі не очікуються.

Значне похолодання першими відчують мешканці Західної України. Там стовпчики термометра завтра можуть впасти до +10˚С. Водночас у центральних та східних регіонах місцями може фіксуватись температура повітря до +26 градусів Цельсія.

Температура в межах +9…+14˚С очікується у:

На півночі країни буде +17…+19 градусів Цельсія, на сході: +22…+26˚С, на півдні: +23…+26˚С.

У південно-західних областях очікується посилення поривів вітру.

У Києві сьогодні може пройти гроза. Вдень температура повітря залишиться на рівні +17…+18 градусів.

"Надалі переважатиме свіжа, іноді навіть холодна, погода з періодичними дощами. Заморозки у другій половині тижня можливі, якщо не прикриє небо хмарами. Уважно стежитимемо за розвитком весняної ситуації разом", – додала Наталка Діденко.

До кінця тижня популярні в Україні сайти погоди прогнозують похолодання у Києві до +5…+7˚С. Значно холодніше стане і в інших регіонах України.

Залишається лише з ностальгією згадувати температурні рекорди, які оновлювала один за одним погода в Україні у березні. Нагадаємо, синоптики пояснили аномально теплу погоду першого весняного місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ