Today.ua

Оборонні підприємства запрошують на роботу: українцям пообіцяли 45 тисяч гривень

Підприємства військово-промислового комплексу України почали шукати співробітників через сайти хедхантінгу. Вони пропонують зарплати, які багато хто вважатиме привабливими.

Сьогодні в Україні активно відроджується військово-промисловий комплекс. Причому, на відміну від радянських часів, ставка робиться на децентралізацію виробництва. Зброю, снаряди, безпілотники та навіть важку бронетехніку створюють приватні компанії.

Як повідомляє пресслужба одного з популярних в Україні кадрових порталів, наразі найбільш популярними є професії:

Середня зарплата у ВПК не вражає уяву – 20 тисяч гривень. Але якщо ви фахівець високої кваліфікації, то можете розраховувати на більшу суму. Наприклад, операторам верстатів із ПК обіцяють платити від 45 тисяч гривень та більше.

На сайті наразі близько 60 вакансій у різних містах України. Зазначається, що при доборі кадрів підприємства "оборонки" віддають перевагу ветеранам.

У Миколаєві місцева компанія шукає авіаційних механіків, які спеціалізуються на роботах із приладами та електрообладнанням літаків та гелікоптерів. В Одесі пропонують роботу головного конструктора, в обов'язки якого входитиме управління створенням нових виробів та модернізація конструкцій приладів, машин та механізмів.

Великої кількості подробиць, зі зрозумілих причин, вакансії не містять. Тільки стандартні дані про необхідний досвід роботи, характер зайнятості.

Громадянські особи також можуть влаштуватися на військовий завод без зміни робочого профілю. Наприклад, у Харкові машинобудівне підприємство шукає електрогазозварювальників.

Нагадаємо, в Україні стрімко розвивається військова галузь. За час війни виробництво озброєнь у нашій країні за деякими позиціями збільшилось у кілька разів. Наприклад, виробництво бронетехніки потроїлося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ