Today.ua

У Раді готують нове підвищення пенсій українців: виплати зростуть до 60% від зарплати

В Україні готують нове підвищення пенсій У Верховній Раді працюють, щоб виплати громадян на заслуженому відпочинку зросли до 60% від зарплати.

Про це повідомила голова Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України Галина Третьякова. Наголошено, що зараз українські пенсіонери отримують близько 30% від заробітної плати. І цей показник слід збільшити вдвічі. Тому планується проведення реформи єдиного соціального внеску, а також запровадження накопичувальних пенсій.

"Коефіцієнт заміщення (відношення середньої пенсійної виплати до середньої заробітної плати) на сьогоднішній день складає близько 30%. Йде потужна робота над тим, щоб цей показник у майбутньому становив не менше 40%", - зазначила народна обраниця.

За словами Третьякової, стратегічна мета – підвищення зазначеного показника до 60%. При цьому амбітне завдання вимагатиме системних змін у пенсійній системі держави, а також комплексної роботи.

Парламентарій наголосила, що підвищення пенсій є критично важливим для покращення життя українських пенсіонерів. На цей час близько третини всього населення України досягла пенсійного віку, що вказує на необхідність ефективних реформ у соціальному захисті громадян.

Одним з головних напрямів реформи стало зростання коефіцієнта заміщення чи ставлення середньої пенсії до середньої зарплати в країні. Важливо провести реформу єдиного соціального внеску, запровадити практику пенсійних накопичень та підтримки матеріального добробуту українських сімей.

Досягнення зазначеної вельми амбітної мети потребує підвищення мінімальної зарплати, яка є важливим показником для розрахунку пенсій.

Раніше повідомлялося, що ООН ухвалила рішення щодо продовження грошової допомоги пенсіонерам ще на три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ