Today.ua

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Вибух, що стався вчора надвечір на газопроводі у Харківській області, не пов'язаний із військовими діями. Зараз спеціалісти ліквідовують наслідки надзвичайної пригоди. Ця аварія ніяк не вплине на постачання газу споживачам.

У цьому запевнила прес-служба групи Нафтогаз у Facebook.

У Харківській області вчора надвечір вибухнув газопровід. Очевидці кажуть, що вибух був дуже потужним. Стовп полум'я, що утворився на місці аварії, мав заввишки до 70 метрів. А в радіусі 40 метрів навколо епіцентру вибуху розплавився асфальт.

Як повідомили у Нафтогазі, вибух стався у зоні переходу газопроводу від Укргазвидобування до Оператора ГТС України. Ця аварія має технологічну причину і не пов'язана з бойовими діями, запевняють у Нафтогаз. Втім, причину вибуху поки що не повідомляють. Кажуть, що її з'ясовують спеціалісти.

Водночас у Нафтогазі запевнили українців, що ситуація на місці вибуху цілком контрольована, і вона ніяк не вплине на постачання природного газу споживачам.

"Аварія на газопроводі у Харківській області не вплине на газопостачання споживачам. Технологічна аварія з пожежею сталася на межі балансової приналежності газопроводу Укргазвидобування та Оператор ГТС України", - йдеться у повідомленні прес-служби.

На щастя, при вибуху ніхто з людей не постраждав, повідомляють у Нафтогаз.

Нагадаємо, стало відомо, якими будуть тарифи на газ для населення у травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ