Today.ua

Постпред України в ООН натякнув на знищення Керченського мосту у 2024 році

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця виклав у своєму мікроблозі соцмережі Х картинку. Вона натякає на ліквідацію Керченського мосту.

У пості Кислиця написав англійською: "Шість основних типів мостів у 2024 році". Прикріплена нижче картинка ілюструє цю фразу, на ній зображено консольний, вантовий, підвісний та два види аркових мостів.

Місце, де має розташовуватись шоста картинка, підписано словом "Керч", але на ній замість мосту - порожнеча. Користувачі точно зчитали натяк. Вони переконані, що постпред України в ООН прогнозує ліквідацію Керченського мосту нашими військовими. Пост уже зібрав 2 тисячі лайків.

Нагадаємо, цю незаконну конструкцію в територіальних водах України росіяни збудували після анексії Кримського півострова у 2014 році. Після початку повномасштабної війни наші спецслужби двічі успішно атакували Керченський міст.

У жовтні 2022 року їм вдалося підірвати на ньому вантажівку з вибухівкою в той момент, коли мостом йшов потяг із паливом. В результаті завалилися три автомобільні прольоти мосту та були пошкоджені залізничні колії.

А в липні 2023 року міст вдалося вразити надводними дронами, внаслідок чого конструкції також було завдано серйозних збитків. Фахівці кажуть, що в повному обсязі рух Керченським мостом з того часу так і не було відновлено.

На початку квітня високопосадовець ГУР МО України на умовах анонімності повідомив виданню The Guardian, що глава його відомства Кирило Буданов уже погодив із президентом план з ліквідації Керченського мосту.

Джерело повідомило, що це станеться до кінця першого півріччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ