Today.ua

У Польщі зробили заяву про можливу депортацію українських чоловіків

У Польщі незадоволені великою кількістю українських чоловіків, які не поспішають повертатися додому та захищати державу від російських окупантів. Міністр оборони Владислав Косиняк-Каміш заявив про можливу депортацію ухилянтів до України.

Громадяни за кордоном штурмують центри видачі паспортів, але їм заборонено видавати документи. Наше МЗС подбало про те, щоб чоловіки за кордоном були обмежені у консульських послугах, якщо вони не оновили свої дані у ТЦК.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш повідомив, що його не здивувала позиція глави українського міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Він зазначив, що влада України робить усе можливе для забезпечення фронту новими солдатами, бо є гостра потреба у захисниках. При цьому поляків неприємно вражає кількість молодих чоловіків, які відпочивають у місцевих кафе.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні. Мене не дивує, що українці, які перебувають на фронті, мають обґрунтовані претензії до своїх ровесників, які роз'їхалися світом", – наголосив голова польського оборонного відомства.

За словами Косиняк-Каміша, українській стороні неодноразово надходили пропозиції допомогти ідентифікувати військовозобов'язаних українців, які мають повернутися на Батьківщину. Він уточнив, що Польща може посприяти у розв'язанні проблеми та допомогти з депортацією чоловіків після завершення терміну дії їхніх паспортів.

"Форма нашої допомоги більше залежить від української сторони", - цитує голову польського Міноборони ТСН.

Раніше у Німеччині закликали українських біженців виїхати до Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ