Today.ua

Оренда квартир у Львові: названо ціни на житло на початку грудня

Оренда квартир у Львові залишається однією з найдорожчих практично нарівні з Ужгородом, де встановлені максимальні ціни. Стало відомо, скільки коштує зняти житло у культурній столиці на початку грудня.

Жителі Львова витрачають на оренду квартир більшу частину середньої заробітної плати по Україні. Так, їм доводиться віддавати 80% свого щомісячного доходу. У Києві цей показник менший, хоча на початку повномасштабної війни ситуація була інша.

Популярність житла у Львові пов'язана одразу з кількома факторами. Насамперед це віддаленість від території активних бойових дій. Також треба враховувати, що це економічно розвинутий обласний центр, в якому життя б'є ключем.

За статистикою Dom.ria, середня вартість оренди квартири у Львові складає 20 505 грн. Найдорожчі об'єкти традиційно у Галицькому районі – 24 278 грн, а найдоступніші у Залізничному – 17 144 грн. У Сихівському районі житло пропонують у середньому за 18 003 грн, а у Личаківському – за 19 011 грн. У Шевченківському районі можна винайняти квартиру за 20 991 грн, а у Франківському – за 20 543 грн.

Вказано, що більшість об'єктів здають по 22-26 тис. грн, таких пропозицій – 738. За таку вартість можна розраховувати на квартиру у житловому комплексі з новим ремонтом та технікою.

Є бюджетні квартири за ціною від 8 до 13 тис. грн, причому можливі варіанти і недалеко від центру. Здебільшого така ціна на житло на вторинному ринку.

Представники ЛУН також проаналізували вартість нерухомості, залежно від кількості кімнат.

Найпопулярніші квартири у Львові, як і в інших містах – однокімнатні. Найбільш дорогий район – Шевченківський. За квартиру там потрібно заплатити 17 тис. грн. на місяць.

Квартиру дешевше буде зняти у Галицькому районі. У середньому доведеться за неї заплатити 14,5 тис. грн на місяць.

Двокімнатні та трикімнатні квартири більш доступні у Залізничному районі - 15 та 15,1 тис. грн відповідно. Найдорожчі варіанти – у Шевченківському та Галицькому районах – 21,1 тис. грн та 26,7 тис. грн відповідно.

Раніше повідомлялося, що оренда квартир подешевшала у Києві. Столичне житло стало доступнішим приблизно на 9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ