Today.ua

ООН продовжила грошову допомогу пенсіонерам: у ПФУ повідомили, хто отримає виплати

Програму надання грошової допомоги для пенсіонерів від ООН продовжено. У Пенсійному фонді України повідомили, хто та в якому розмірі отримає виплати.

У пресслужбі ПФУ повідомили про пролонгацію фінансової підтримки ще на три місяці – квітень, травень та червень. Кошти передбачені для громадян, які проживають у зоні активних або можливих бойових дій.

Так, пенсіонери у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Чернігівській областях, які відповідають умовам програми, отримають виплати. Ці регіони визначені наказом Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.22. Розмір надбавки до основного виду пенсії становить різницю між 3250 грн та тим розміром пенсії, який фактично отримує громадянин.

Нагадаємо, що проєкт реалізується з серпня 2023 року. Термін дії програми підтримки невідомий. У ПФУ уточнили, що гроші нараховуватимуть, доки надходитиме фінансування від ООН.

Період, протягом якого надається щомісячна додаткова допомога від ООН, залежить від фінансування проєкту. Пенсіонерам не потрібно звертатися до сервісних центрів ПФУ – у базах даних є вся необхідна інформація. Тому доплати нараховуватимуть автоматично.

Хто отримає гроші від ООН

Претендувати на виплати можуть ті, хто:

Якщо українець не відповідає хоча б одній з зазначених вимог, виплати припиняються.

Кошти нараховують на банківські рахунки громадян – їх можна знімати з карток. Пенсіонери, які отримують пенсії через Укрпошту, з січня 2024 року видають допомогу готівкою.

Раніше повідомлялося, хто в Україні отримує найвищі та найнижчі пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ