Today.ua

Поляки припинили блокаду кордону з Україною на всіх пунктах пропуску: що буде далі

Польські фермери нарешті почули своїх урядовців, а також інших підприємців та припинили блокаду кордону з Україною. Причому блокада знята з усіх пунктів пропуску. Водночас поляки будуть і надалі моніторити обсяги і вміст сільськогосподарських вантажів, які направлятимуться через їхній кордон до ЄС.

Про це на сайті Мінагрополітики повідомив міністр Микола Сольський.

Він зауважив, що цьому передували нелегкі переговори українських чиновників з їхніми польськими колегами. Та зрештою порозуміння, таки, вдалося досягти.

“Висловлюємо вдячність польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори, які тривали, були нелегкими, але головне, що ми маємо результат ”, - наголосив очільник Мінагрополітики.

Водночас він зауважив, що контакти між двома сторонами, українською і польською, продовжуватимуться. Наразі є домовленість про моніторинг транзитних перевезень через українсько-польський кордон. Щомісяця україніська та польська сторона підбиватимуть цифри та обмінюватимуться результатами.

Наступна зустріч очільників аграрних міністерств обох країн відбудеться 7 травня. На ній будуть обговорювати умови подальшої співпраці.

Нагадаємо, стало відомо, чи може паспорт громадянина світу стати альтернативою для чоловіків, які знаходяться за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ