Today.ua

Коаліція дронів оголосила про постачання ЗСУ сотень безпілотників

Напередодні відбулося позачергове засідання Коаліції дронів у рамках формату "Рамштайн". Канада, Литва та інші країни оголосили про виділення грошей та безпілотників Україні.

Під час засідання Міноборони України повідомило колегам з об'єднаних у Коаліцію дронів країн про невідкладні потреби Сил оборони. Також їх ввели в курс справ, щодо подій на полі бою.

"Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз", – звернулася до учасників засідання заступник Міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

За результатами засідання Канада повідомила, що влітку поставить до України 450 багатоцільових безпілотників SkyRanger. Литва оголосила про виділення 3 млн євро. Вони призначаються на розвиток внутрішньоукраїнського виробництва FPV-дронів.

Німеччина передасть ЗСУ розвідувальні безпілотники VECTOR 211. Їх кількість не уточнюється. Нідерланди, спільно з Данією та ФРН, поставлять до українських військ БПЛА Heidrun RQ-35 на 200 мільйонів євро.

До партнерів по Коаліції дронів звернувся міністр оборони Латвії Андріс Спрудс. Він зазначив, що війна, що триває, змушує всіх учасників Коаліції дронів активніше допомагати Силам оборони України. Також він закликав інші країни, які не входять до цього об'єднання, приєднатися до нього.

Нагадаємо, Коаліцію дронів було створено з ініціативи Великобританії та Латвії в рамках формату "Рамштайн" (Контактна група з оборони України).

До неї вже приєдналися:

Зазначимо, що наприкінці березня у Варшаві відбулося перше засідання Коаліції бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ