Today.ua

“Героїзують“ ухилянтів: українців попередили про нове вороже ІПСО

Росіяни продовжують робити все, щоби посварити українців. Це робиться з метою розколу у суспільстві, яке може відмовитись від боротьби з окупантами. І в ГУР попередили мешканців України про нове вороже ІПСО, спрямоване на зрив мобілізації в країні.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки МО України, Кремль проводить нову інформаційну операцію. Для цього використовують відео у соціальних мережах, у яких показані нібито українські чоловіки, які уникнули мобілізації. Герої роликів показують, як насолоджуються життям на відпочинку і з гордістю називають себе "ухилянтами".

У відомстві зазначили, що подібний контент успішно набирає популярності, і коментарів під такими відео дуже багато. Люди активно сперечаються щодо поведінки чоловіків, тим самим просуваючи ролики в тренди.

Разом з тим були створені "народні" пісні, в яких також вихваляють "ухилянтів" та їх спосіб життя.

"Синхронність появи численних пісень та відео, що «героїзують» чоловіків, які відмовляються стати на захист власної країни, анонімність їхніх авторів та просування цього контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію", - наголосили в ГУР.

У розвідці зазначили, що такими діями Москва хоче розділити українців на тих, хто підтримує "ухилянтів", та тих, хто їх засуджує. Таким чином окупанти планують збільшити напругу у суспільстві та зірвати мобілізацію в Україні. Тому в ГУР просять жителів країни не реагувати на такі відео та не поширювати їх.

Нагадаємо, раніше глава розвідки заявив про новий наступ росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ