Today.ua

В Україні добровольцям дозволять обирати військову спеціальність при мобілізації

Мобілізовані українці зможуть обирати собі спеціальність у ЗСУ. Такий експеримент буде запущено за місяць. Стосуватиметься він лише добровольців, заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

Дану ініціативу курують Міністерство оборони разом із Міністерством цифрової трансформації. У відомствах вважають, що можливість вибору додасть мотивації громадянам, які виявили бажання добровільно вступити до лав ЗСУ, і дозволить їм досягти максимальної ефективності на полі бою або в тилу.

Першою на вибір запропонують спеціальність "оператора дронами". Всім охочим потрібно буде подати заявку, пройти кілька співбесід, а потім добровольців направлять на базову військову підготовку. Незабаром на вибір добровольцям додадуть й інші спеціальності. Головне, запустити проект для першопрохідників.

Також відомо, що Міноборони планує створити портал із вакансіями у ЗСУ, а також вже скоро в Україні можуть з'явитися громадянські рекрутингові агенції з підбору військовослужбовців. Звертатися до них зможуть добровольці. Варто врахувати, що йдеться про велику кількість вакансій у тилу, адже Збройним силам терміново потрібні кадри не лише на передовій. Після спілкування з рекрутерами українцям буде простіше визначитися, де їхні навички зможуть стати у нагоді та яке навчання пройти.

Нагадаємо, що "Азов" вже набирає добровольців за допомогою профільного порталу з працевлаштування – там з'явилося понад 300 вакансій із зарплатами до 125 тис. грн.

Раніше повідомлялося, як відбуватиметься посилена мобілізація в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ