Today.ua

Глава Укренерго назвав умову припинення відключень світла у Харкові

Голова Укренерго Володимир Кудрицький дав інтерв'ю, яким дав надію мешканців Харкова та області. Він заявив, що мережеві обмеження світу для міста можуть бути зняті.

Під час брифінгу Кудрицький нагадав, що сьогодні графіки відключення світла для побутових споживачів запроваджуються в Україні лише для мешканців Харківської області та Кривого Рогу.

Магістральні мережі працюють сьогодні без обмежень, наголосив глава Укренерго. Але на названих територіях сильно постраждали об'єкти генерації, тому вони сьогодні єдині, хто страждає через відключення електроенергії після російських ракетних та дронових ударів.

"Але хочу сказати, що очікується, що такі мережеві обмеження, як для міста Харків, де під графіки підпадають й побутові споживачі - будуть зняті найближчим часом. Це, звичайно, треба завжди робити таку ремарку: за умови відсутності нових атак", - повідомив Володимир Кудрицький.

Фактично ситуація впирається в захист міста від атак з повітря. Якщо за допомогою союзників вдасться зміцнити ППО в районі Харкова, то обмеження споживання світла можна буде зняти. Постачання F-16, які мають розпочатися цього літа, суттєво ускладнять завдання російської авіації з бомбардування міста та області КАБами.

Український уряд також робить все можливе, щоби повернути світло без обмежень усім споживачам. Денис Шмигаль повідомив, що урядом взято курс на децентралізацію енергетичних гернеруючих потужностей. Зокрема це може стати рішенням для Харківської області.

"80 когенераційних установок розподілено в регіони. Насамперед їх отримує Харків, де ситуація критична. Будемо розгортати мережу міні-ТЕЦ швидко та інтенсивно, щоб на старті нового опалювального сезону мати запас міцності", — зазначив український прем'єр.

У середу, 8 травня, Шмигаль повідомив, що уряд створив Штаб для координації робіт з подолання наслідків російського енергетичного терору та підготовки до зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ