Today.ua

Українців попередили про подорожчання алкоголю, цигарок та палива

В Україні очікується подорожчання спиртних напоїв, цигарок та палива. Про це попередила народна депутатка від фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк. Вона зазначила, що відповідне рішення готує уряд.

Вказано, що Кабінет Міністрів намагається до кінця 2024 року знайти гроші для ЗСУ. Йдеться про значну суму у 300 мільярдів гривень. Членкиня комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повідомила, що готується рішення про підвищення акцизів.

За словами Василевської-Смаглюк, Кабмін таким чином спонукатиме бізнес підвищити вартість алкоголю, тютюну на палива.

"Я знаю, що текст готується. Що в ньому буде, приблизно орієнтуюся, але фінального рішення немає. Це на зарплати військовим та на виконання контрактів з оснащення. Де взяти ці гроші? Уряд розглядає декілька варіантів. Перший пріорітет - це підняття акцизів на тютюн, алкоголь та паливо", - пояснила народна обраниця.

Депутатка уточнила, що питання щодо підвищення акцизів на вказані групи товарів підіймають під час переговорів міжнародні партнери. Кабінет Міністрів також окремо розглядає можливість введення для фізичних осіб-підприємців військового збору. Як відомо, нині вони звільнені від нього. Також ФОП дозволено не сплачувати інші податки, але у такому випадку цей період не буде зараховуватися до їхнього страхового стажу.

Раніше про підвищення податків в Україні заявив колега Ольги Василевської-Смаглюк – Данило Гетманцев. Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики нагадав, що фінансування повномасштабної війни може проводитися лише з двох джерел – це податки та запозичення.

Нагадаємо, що в Україні очікується значне подорожчання медикаментів: громадянам можуть заборонити використовувати онлайн-бронювання препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ