Today.ua

Власники газових плит та колонок можуть отримати штраф до 500 тис. грн

В Україні деякі власники газових плит та колонок можуть отримати великий штраф. Про це попередили українців спеціалісти "Газмереж". Кому загрожує грошове стягнення?

Працівники Дніпровської філії компанії "Газмережі" звернулися до українців із попередженням. Вони зазначили, що у 2024 році в області виявили 135 фактів порушення правил обліку газу та цілісності системи газопостачання. Фахівці нагадали, що крадіжка газу – це злочин, за який передбачено серйозне покарання.

"Згідно з вимогами Кодексу газорозподільних систем за нелегальне використання газу недобросовісні споживачі повинні відшкодувати завдані Оператору ГРМ збитки. Залежно від виявленого виду порушень їх розмір може коливатися від 3,5 тис. грн до 500 тис. грн", - наголосили в прес-службі "Газмереж".

Фахівці компанії додали, що крадіжка блакитного палива коштуватиме несумлінним громадянам набагато дорожче, ніж легальне споживання. Водночас такі дії можуть бути небезпечними для людей.

Працівники "Газмереж" зазначили, що використовують спеціальне обладнання, щоб виявити подібні випадки несанкціонованого втручання у систему газопостачання. Тому приховати цей факт не вдасться.

В результаті порушникам доведеться заплатити великий штраф і покрити всі збитки. А якщо вони не визнають своєї провини, то рішення про стягнення буде ухвалено в суді. У такому разі їм доведеться сплатити ще й судові витрати.

Нагадаємо, що в Україні скасували один із видів штрафу для водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ