Today.ua

У Запорізькій ОВА назвали дату початку відновлення ДніпроГЕС

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив, коли розпочнеться відновлення Дніпровської ГЕС. Зараз на станції триває розбір завалів.

Після масованого ракетного удару окупантів 22 березня кілька ракет вразили Дніпровську гідроелектростанцію. Ворогу вдалося повністю вивести її з ладу.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що на об'єкті продовжуються роботи з розбирання завалів. Проте вже є плани відновлення ДніпроГЕС. Наразі ведеться робота з відновлення логістики та енергетичної складової.

Роботи з відновлення самої станції мають розпочатися вже у травні, розповів Іван Федоров в ефірі телемарафону. Чи вдасться відновити цей енергооб'єкт до початку опалювального сезону, голові Запорізької обласної військової адміністрації важко сказати.

"Сьогодні ще зарано говорити про строки, але всі зацікавлені в тому, щоб максимально інтенсифікувати та пришвидшити виконання цих робіт", - повідомив Іван Федоров.

Підрахунок шкоди, яку російські терористи завдали Дніпровській гідроелектростанції, продовжується. На 26 березня її оцінювали у 140 млн гривень.

Нагадаємо, 22 березня, коли росіяни зруйнували ДніпроГЕС, сталася найбільш масштабна ракетно-дронова атака на українську енергосистему. Таку оцінку дали у Міністерстві енергетики.

У відновленні енергетичної системи нашій країні велику допомогу надають іноземні партнери. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль напередодні повідомив, що Фонд підтримки енергетики України вже налічує близько 410 млн євро. Крім цього, Великобританія виділила 180 млн доларів на поліпшення ситуації в енергетичному секторі.

Крім відновлення великих електростанцій, Україна проведе роботу з децентралізації енергетичної інфраструктури, щоб росіянам було складніше виводити її з ладу. З цією метою закуповуватимуться міні-ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ