Today.ua

Пенсіонерам нагадали про пільги

В Україні податок на землю встановлюється органами місцевого самоврядування. Деякі пенсіонери можуть бути повністю позбавлені необхідності його платити.

Йдеться про пенсіонерів за віком. Знижка в 100% при сплаті земельного податку може бути зроблена у випадку, якщо ділянка, якою володіє пенсіонер, відповідає певним вимогам.

Не обкладаються земельним податком ділянки пенсіонерів:

Ця норма також поширюється на громадян з інвалідністю І та ІІ групи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, ветеранів війни та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, що громадяни України, які досягли пенсійного віку, також мають право на безплатний проїзд у громадському транспорті та приміських поїздах. У сільській місцевості вони можуть отримати 100% знижку на послуги ЖКГ.

Також пенсіонери за віком можуть отримати безоплатну юридичну допомогу. Це стосується як представництва інтересів у суді, так і складання правових документів. У деяких випадках заплатити все ж таки доведеться, проте сума буде суттєво нижчою від чинних ставок юристів.

Про те, як оформити 100-відсоткову знижку на послуги ЖКГ пенсіонерам, які мешкають у сільській місцевості, ми розповідали у нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ