Today.ua

У Варшаві пройшло перше засідання коаліції бронетехніки на підтримку України

Відбулося перше засідання у форматі "коаліції бронетехніки" для України. Воно пройшло у країні-засновниці – Польщі.

Інформація про плани створення "коаліції бронетехніки" з'явилася на останньому засіданні формату "Рамштайн". Таке рішення було ухвалено після зустрічі голів оборонних відомств Польщі та Німеччини Владислава Косиняк-Камиша та Бориса Пісторіуса.

Майже відразу про приєднання до коаліції оголосили Велика Британія, Швеція та Італія. Саме ці країни зрештою й об'єднали зусилля, щоб бронетанковий парк України став ще потужнішим.

Зазначається, що "коаліції бронетехніки" виконуватиме чотири завдання, вони поділені на так звані синдикати:

Міноборони України на першому засіданні представляв заступник голови відомства Іван Гаврилюк.

""Коаліція бронетехніки" має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками", – наголосив Гаврилюк.

Нагадаємо, формат "коаліцій" було вироблено на засіданнях Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн"). Він підтвердив свою ефективність.

Раніше було створено "авіаційну коаліцію", "коаліцію дронів" і навіть "коаліцію з розвитку ІТ-можливостей України". Союзники продовжують постачати нам бронетехніку, тепер вони зможуть ще ефективніше допомагати в її обслуговуванні, ремонті та забезпеченні боєкомплектом.

Зазначимо, що до "коаліції бронетехніки" не увійшли США. Збройні сили України напередодні почали використовувати американські колісні розвідувальні бронетранспортери M1117.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ