Today.ua

У Міноборони назвали альтернативу ТЦК: куди можуть звертатися чоловіки з повістками

Оскільки у деяких українських регіонах ТЦК та СП не справляються з напливом призовників, у Міноборони запропонували їм альтернативу. Громадяни, які отримали повістку, можуть звертатися до рекрутингових центрів.

Паралельно з процесом мобілізації, що триває в Україні третій рік, у нашій країні діють рекрутингові центри. Донедавна їх було 13, наразі ще один відкрився у Кременчуці Полтавської області.

У Міністерстві оборони України дали роз'яснення, що громадяни, які отримали повістку, замість Територіального центру комплектування можуть звернутися до центрів набору рекрутів.

"Навіть якщо в тебе є повістка — це не забороняє жодним чином (прийти в рекрутинговий центр — ред.), в тебе є можливість прийти і себе знайти, зрозуміти, на яку вакансію ти ще можеш податися, підібрати для себе", — розповів уповноважений представник Міністерства оборони України з рекрутингу Олексій Бежевець.

Він зазначив, що це не стосується військовозобов'язаних, які вже пройшли ВЛК та готуються до розподілу у військову частину. Однак призовники, які отримали повістку для звірки даних, можуть зробити це також у рекрутинговому центрі, а заразом підібрати собі військову спеціальність та підрозділ.

Олексій Бежевець позитивно оцінив роботу рекрутингових центрів України.

"Більше 2 тисяч звернень, ближче вже до 3 тисяч звернень за час розвитку цих центрів, бо вони тільки зараз започатковуються, розвиваються, уже надійшло. І більше 300 людей знаходяться в процесі оформлення на тій чи іншій стадії у руху до своєї посади у військовій частині", – повідомив представник Міноборони.

Нагадаємо, вже у першому півріччі 2024 року в Україні планують відкрити 27 центрів рекрутингу до Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ