Today.ua

Українські дрони атакували ще один НПЗ у Росії попри прохання США

Україна продовжує завдавати ударів по російських паливно-енергетичних потужностях. Цієї ночі були атаковані два такі об'єкти, а також Новолипецький металургійний комбінат.

На Смоленщині місцеві жителі скаржаться в соцмережах на неспокійну ніч. На початку четвертої ранку з інтервалом у 15 хвилин пролунали два вибухи на території нафтобази. Вона розташована біля села Раздорово за 20 кілометрів від обласного центру.

Після цього почалася серйозна пожежа, місцеві жителі повідомляють про ще кілька "гучних хлопків".

Раздорово знаходиться у Смоленському районі однойменної області, але губернатор Василь Анохін повідомив також про атаку безпілотників на території Ярцевського району. Там, за його словами, також "сталося загоряння" на території об'єкта паливно-енергетичного сектора.

Ці дані не відповідають офіційній заяві Міноборони РФ, яка говорить про один безпілотник у Смоленській області. Загалом, за даними відомства, над територією Росії їх було вісім і всі успішно знищені:

Атаку українських безпілотників також підтвердив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв. Він заявив про "займання приватного домобудівництва" на території регіону, яке вдалося швидко локалізувати. Однак у Мережі поширюється нічне відео, на якому нібито горить Воронезький НПЗ чи нафтобаза.

Гусєв заявив, що в небі над регіоном було збито чотири БпЛА, що також суперечить офіційним даним Міноборони РФ.

Жителі Липецька також повідомляють про українську атаку на місцеве підприємство. Під ударом був Новолипецький металургійний комбінат. Місцева влада підтверджує факт атаки, але запевняє, що безпілотник не зміг завдати пошкодження підприємству.

"Об'єкт був одиничний, загрози атаки житлового масиву не було. Було прийнято рішення не включати системи оповіщення в місті та провести евакуацію лише на території падіння БпЛА", - повідомив губернатор Липецької області Ігор Артамонов.

Інформації про результати нічної атаки від української сторони наразі немає.

Нагадаємо, раніше представник Білого Дому Джон Кірбі заявляв, що США не заохочують українські атаки на російські НПЗ. Проте, зважаючи на все, ця робота нашими спецслужбами триває.

На початку квітня українські дрони зуміли пройти 1200 км над територією Росії та вразити військові об'єкти у Татарстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ