Today.ua

США нададуть Україні найбільший пакет військової допомоги на 6 млрд доларів, - Politico

Цього тижня США ухвалили пакет військової та фінансової допомоги для України на 61 млрд доларів. У рамках цього фінансування вони планують укласти військові контракти для постачання зброї до нашої країни на $6 млрд.

У Сполучених Штатах діє програма Ініціатива сприяння безпеці України (USAI). Вона спрямована на підвищення обороноздатності України для протистояння російській агресії.

У рамках цієї програми Вашингтон планує укласти контракти на виробництво зброї для України на суму 6 млрд доларів. Сьогодні має відбутися чергове засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"). Очікується, що на ньому міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про надання цього пакету допомоги.

За даними видання Politico, до нього увійдуть:

Контракти на виробництво цих озброєнь у рамках програми USAI буде укладено з американськими виробниками. Тобто ЗСУ отримуватиме найновішу зброю прямо із заводів, а не зі складів Пентагону.

Проте, є в цьому й мінус – постачання розтягнеться на кілька років.

Ініціатива сприяння безпеці України діяла і до повномасштабного вторгнення армії Росії. Наприклад, 2020 року посольство США в Україні повідомляло про виділення в рамках USAI військової допомоги нашій країні на суму 300 млн доларів.

Нагадаємо, на початку квітня на таку саму суму Пентагон здійснив останнє постачання озброєнь у рамках торішнього бюджету допомоги Україні. Напередодні стало відомо, що до нього увійшли ракети ATACMS великої дальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ