Today.ua

Коли завершиться війна Росії з Україною: відповідь Тараса Чмута

Завершення війни в Україні – найактуальніше питання, яке цікавить усіх небайдужих громадян. Директор фонду "Повернися живим" спрогнозував закінчення бойових дій.

За словами військового аналітика та сержанта резерву морської піхоти ВМСУ, війна в Україні може закінчитися вже у 2024 році. Чмут зазначив, що фінансова підтримка від США на 61 мільярд доларів дозволить нам продовжити боротьбу щонайменше до початку 2025-го.

Волонтер припустив, що російські окупанти можуть покинути нашу територію вже цьогоріч:

"Все може бути. Ми живемо у світі, де можливо будь-що. Після 24 лютого 2022 року, я думаю, всі повинні сприймати світ як такий, у якому можливо що завгодно. Тому, а раптом?"

За словами громадського активіста, грошова допомога від США не виключає волонтерські збори. Він підкреслив, що було б дуже добре, якби ця підтримка перестала бути потрібна. Однак це "так не працює", й Україні було б недостатньо навіть 161 мільярд доларів зовнішньої допомоги. Йдеться про процеси, які доповнюють одне одного.

Глава БФ "Повернися живим" упевнений, що йому разом із соратниками доведеться продовжувати робити те саме.

Тарас Чмут наголосив, що держави та інституції – це величезні "махіни", і США може бути найбільшою з них. Однак вони інертні, повільні та бюрократичні. І чим більший механізм, тим ширшими мазками він працює.

"Волонтерський рух, він локальний, він точковий, він гнучкий, він швидкий і він досить часто, коли потрібний, де потрібний", - цитує аналітика ТСН.

Раніше повідомлялося, що завершення війни в Україні спрогнозував російський математик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ