Today.ua

Названо найшкідливіший чай, який вважають корисним для здоров'я

Багато хто вважає вважати чай корисним або хоча б безпечним напоєм, який можна вживати у необмежених кількостях. Але є види чаю, які можуть зашкодити здоров'ю. Розглянемо, до яких напоїв потрібно ставитися з обережністю.

Зелений чай

Це один із найпопулярніших напоїв у всьому світі, ним часто замінюють каву. У зеленому чаї багато дубильних речовин, він зменшує сонливість, допомагає боротися з депресією та бадьорить. Він також покращує роботу мозку, допомагає організму очищатися від шлаків, має антиоксидантні та протизапальні властивості.

Проте вчені застерегли, що у великій кількості зелений чай має токсичний вплив на печінку. Він може стимулювати розвиток печінкової недостатності. Його протипоказано пити людям, які страждають від безсоння та серйозних нервових розладів.

Найнебезпечніший – зелений чай у пакетиках, в них багато сміття та пилу з чайного виробництва та практично ніякої користі. Також потрібно пам'ятати, що у пакетований чай часто додають консерванти, барвники та ароматизатори, які шкодять організму.

М'ятний чай

Цей чай часто п'ють, щоб заспокоїти нерви та розслабитися. Однак у великих дозах напій дратує шлунок і навіть може викликати інтоксикацію організму. Вчені відзначають, що ментол - активний інгредієнт м'яти - негативно впливає на біологічні системи нагрівання та охолодження.

Чай з коренем солодки

Це найпоширеніший інгредієнт у трав'яних чайних зборах. Він добре впливає на сечостатеву систему, відновлює роботу щитовидної залози, допомагає боротися з інфекціями носової та ротової порожнин. При цьому корінь солодки шкодить гіпертонікам. Компонент сприяє підвищенню кров'яного тиску, тому тим, у кого він і так підвищений, краще відмовитись від цього напою.

Раніше повідомлялося про найшкідливіший сир, який не можна вживати у великій кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ