Today.ua

Польща повернула в Україну двох чоловіків призовного віку

Двоє українців призовного віку намагалися сховатися від мобілізації у Польщі. Їх знайшли та екстрадували на батьківщину.

Уряд Польщі продовжує роздумувати, що робити з українськими чоловіками призовного віку. Прикордонники моральною дилемою не обтяжені, і діють у межах посадових інструкцій.

Польські варти кордону минулими вихідними затримали двох українських чоловіків призовного віку. Повідомляється, що вони перепливли річку Західний Буг, сподіваючись сховатися в сусідній країні від мобілізації.

Одним із затриманих виявився 31-річний мешканець Сумської області, іншим – уродженець Донецької області віком 26 років. З різницею в один день вони перепливли річку, опинилися на польській території, але їх виявили місцеві прикордонники.

Поляки передали чоловіків українським колегам. Повідомляється, що їм відразу було вручено повістки з вимогою з'явитися до ТЦК та СП. Крім того, на порушників кордону склали адміністративні протоколи. Міру покарання їм призначить суд.

Для даних ухилянтів все скінчилося не найгіршим чином. За даними Держприкордонслужби України, вже близько 30 людей загинули, намагаючись переплисти Тису. Ці чоловіки сподівалися сховатись від мобілізації на території Угорщини та Румунії, проте знайшли не притулок, а свою смерть.

Нагадаємо, ДПСУ повідомило про збільшення чисельності на 15 тисяч осіб. У відомстві запевняють, що нові підрозділи будуть достатньо добре оснащені, щоби вести бойові дії з ворогом.

"Збільшення штату Держприкордонслужби зумовлене тим, що формуються нові підрозділи. Вже є напрацювання у цьому напрямку. Ці підрозділи братимуть під контроль державний кордон, коли ми вийдемо на всю протяжність нашого міжнародно визнаного кордону", - повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як зміняться перевірки ТЦК на вулицях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ