Today.ua

Названа найшкідливіша олія, на якій ні в якому випадку не можна смажити

Є олії, які ідеально підходять для нагрівання, а є ті, які краще вживати лише у сирому вигляді. Названа найшкідливіша олія, на якій не можна смажити.

Обираючи масло, потрібно враховувати вміст полінасичених жирів – чим рівень буде вищим, тим краще, але мінімальна кількість – 15%. Точка горіння олії має стартувати від 160 градусів.

Категорично не слід піддавати термічній обробці такі олії як арахісова, кукурудзяна, мигдальна, гірчична, гарбузова, рапсова, лляна, конопляна, кунжутна, олія виноградних кісточок і волоських горіхів. Примітно, що в антирейтинг потрапила й соняшникова олія, яка є найбільш затребуваною в Україні.

Зазначені олії при нагріванні виділяють речовини, які збільшують ризик розвитку небезпечних захворювань, провокують розвиток фізичних та когнітивних порушень.

Медики  закликають включити до раціону більш корисні олії, з багатим складом та які можна без побоювання нагрівати.

Які олії можна нагрівати

Оливкова олія має високу точку димлення, її корисні властивості нікуди не діваються навіть після нагрівання.

В авокадовій олії багато полінасичених кислот, вона швидко засвоюється організмом.

Кокосову олію також без побоювання можна нагрівати, вона містить корисну лауринову кислоту і покращує травлення.

Тваринні жири дієтологи називають універсальним продуктом з високою точкою горіння. Найкраще використовувати свинячий, яловичий і качиний жир.

Топлене вершкове масло дієтологи вибирають для запікання та обсмажування. Воно горить за 250С. Це масло сприяє нормалізації обміну речовин. Це чистий молочний жир без води, цукру та білків, який отримують після нагрівання вершкового масла.

Нагадаємо, що у супермаркетах зросли ціни на олію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ