Today.ua

Мінсоцполітики змінить процес надання соціальної допомоги

Мінсоцполітики має намір покращити надання соціальної допомоги громадянам. У відомстві анонсували диджиталізацію процесу.

На сайті Федерації профспілок України з'явилася постанова уряду, яка передбачає впровадження нової цифрової послуги. Міністерство соціальної політики уможливить оформлення соціальної допомоги через інтернет.

Громадяни, які потребують такого виду державної підтримки, зможуть дистанційно подати заяву на надання соціальної допомоги. У відомстві обіцяють оперативно розглядати усі заявки.

У режимі онлайн співробітник Мінсоцполітики зможе оцінити потреби громадянина, його відповідність критеріям, які потрібні для нарахування соціальної допомоги. Після цього він скоординує механізм надання соціальних послуг.

Після звернення громадянина через електронний кабінет на сайті Мінсоцполітики він зможе отримати інформацію:

За результатами заявки громадянина спеціаліст міністерства зробить акт оцінки його потреб. Після цього заявнику нададуть соціальну допомогу або відмовлять у ній. Також українцю, який потребує соцдопомоги, допоможуть зі збиранням необхідних для цього документів.

Повідомляється, що заяву, яку подають на портал Мінсоцполітики, треба буде завірити за допомогою електронного підпису.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві соціальної політики повідомили про завершення процедури ідентифікації переселенців-пенсіонерів. Для продовження виплат внутрішньо переміщені особи мали оновити свої дані, щоб підтвердити право на отримання допомоги.

У Мінсоцполітики повідомили, що таку перевірку успішно пройшли 212,8 тисячі українців пенсійного віку.

Цей процес також проводився із залученням дистанційних технологій. Підтвердити свою особу та право отримання допомоги для ВПО можна було у банку, закордонних консульствах, а також у режимі відеоконференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ