Today.ua

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців, - ПФУ

В Україні відбулася друга індексація пенсій. Так, виплати з 1 квітня збільшили тим, хто продовжує працювати на заслуженому відпочинку. Стало відомо, що ця категорія громадян отримає кошти одразу за кілька місяців.

У пресслужбі ПФУ повідомили, що перерахунок пенсіонерам, які продовжують працювати, накопичувати страховий стаж та сплачувати податки, проведуть у червні. Саме тоді громадяни отримають доплати до своїх пенсій.

Представники Пенсійного фонду пояснили, що статистика про сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ) надходить із запізненням. Дані будуть надані до 10 травня, але лише у червні нарахують нові суми. Доплати зарахують одразу за кілька місяців – квітень та травень.

У ПФУ також уточнили, що для перерахунку громадянам не варто звертатись до відділень. Надбавки будуть нараховані автоматично. Проте є важлива умова – працюючий пенсіонер має накопичити 24 місяці страхового стажу станом на 1 березня 2024 року. Йдеться про період, що минув з моменту попередньої індексації для українця.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні зросла мінімальна заробітна плата. Вона сягнула 8000 грн. Як відомо, з 1 січня вона складала 7100 грн. У зв'язку із цим підвищили пенсії громадянам, які досягли 65-річного віку. Ці пенсіонери почали отримувати від 3200 грн. Раніше їм нараховували 2840 грн.

Перша індексація пенсій була проведена у березні – не на 13%, як анонсували, а лише на 8%. Тоді виплати зросли у 10 мільйонів українців, це абсолютна більшість. 

Раніше у ПриватБанку назвав причину затримки виплати пенсій українцям: стало відомо, як отримати кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ