Today.ua

Папа Римський запропонував Україні здатися Росії: глава УГКЦ відповів понтифіку

Папа Римський виступив із резонансною заявою з приводу війни Росії проти України. Понтифік запропонував Києву погодитись на переговори з російськими окупантами.

Папа Римський Франциск дав інтерв'ю швейцарській телерадіокомпанії. Під час бесіди журналіст поцікавився, що єпископ думає про дебати щодо війни в Україні. Йшлося про суперечки тих, хто вважає, що Україна не змогла дати відсіч і має здатися, і тих, хто називає такий розвиток подій узаконенням дій Росії.

Запитуючи, інтерв'юер використав фразу "білий прапор", яку Папа Римський назвав однією з інтерпретацій.

"Я вважаю, що сильнішим буде той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має сміливість підняти білий прапор і вести переговори. Слово "переговори" – сміливе слово. Коли ви бачите, що зазнали поразки, що справи йдуть не дуже добре, вам потрібно знайти сміливість вести переговори, - заявив понтифік.

На таку думку Папи Римського відповів глава Української греко-католицької церкви у Нью-Йорку. Він зазначив, що ніхто в Україні не думає про те, щоб здатися ворогові.

"Я вам хочу одне сказати від народу з України... Україна зранена, але нескорена... Україна змучена, але вона стоїть і вистоїть! Повірте мені, нікому й на думку не спадає здатися, навіть там, де сьогодні йдуть бойові дії", - сказав архієрей, запропонувавши понтифіку приїхати в Україну, щоб на власні очі подивитися на те, що відбувається.

Нагадаємо, що нещодавно один із військових експертів назвав міста, які хочуть захопити російські окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ