Today.ua

Глава МЗС повідомив, коли F-16 з'являться в українському небі

Поки українські пілоти продовжують навчатися управлінню американськими винищувачами F-16, в Україні всі чекають на появу цих літаків у небі. Коли це може статися, розповів Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Декілька західних країн, які підтримують Україну в протистоянні російській агресії, готують передачу сучасних винищувачів F-16 ЗСУ. Очікується, що перші американські літаки Сили оборони зможуть отримати одразу після того, як українські пілоти завершать курс навчання, і станеться це вже влітку. Про це заявив голова Міністерства закордонних справ.

Дмитро Кулеба виступив на брифінгу у Варшаві та відповів на питання про передачу F-16. За його словами, Україна має отримати винищувачі згідно з встановленим раніше графіком, тобто в середині літа. Водночас він зазначив, що зараз усе йде за планом, але ніколи не можна передбачити, що станеться далі, тож усе може змінитися.

"Спочатку планувалося, що F-16 з'являться в повітрі України в середині літа. Сьогодні все йде за планом. Однак, звісно, це складне та заплутане питання, тому ніколи не знаєш, як усе може змінитися. Але зараз графік такий", - зазначив міністр.

Він додав, що підготовка українських пілотів на американських винищувачах проходить добре. Але їм знадобиться отримати ще багато навичок та інформації, і це стосується також технічного персоналу та інженерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кілька українських пілотів уже завершили підготовку на F-16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ