Today.ua

Українські військові терміново забирають із передової усі танки Abrams: стала відома причина

Українське військове командування відводить американські танки Abrams із передової. Ці бойові машини вирішили тимчасово не застосовувати на полі бою. Причина – у влучних атаках російських безпілотників, які вже вивели з ладу загалом 8 таких танків.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Українське командування прийняло рішення про відведення танків Abrams від лінії фронту. Кажуть, що ситуація на фронті помінялась не на користь цих бойових машин. Їм дошкуляють російські дрони. Противник спочатку відсилає на лінію фронту свої розвідувальні безпілотники, які передають місця дислокації техніки. А згодом прилітають ударні дрони та влучно приземлюються на техніку, якою воюють українські військові.

Останнім часом їхніми мішенями стали танки Abrams. Україна отримала ці танки від США наприкінці 2023 року. Загалом США передали нам 31 танк. Звісно, що українське командування відразу кинуло їх у бій. Проте, як з'ясувалось, на полі бою Abrams стали чудовою мішенню для російських безпілотників. Через це лише з початку поточного року вже виведено з ладу 8 таких танків. Причому 5 із них вже відновити неможливо.

Через це, щоб не втратили ще більше таких танків, українське командування вирішило тимчасово відвести їх від лінії фронту. Проте це не означає, що для Abrams-ів війна в Україні скінчилася. Просто вони створені для іншої місії – наступальної. Через це українське командування має намір згодом їх використати під час контрнаступу – для прориву лінії оборони ворога.

Нагадаємо, за словами голови Об’єднаного комітету начальників штабів США адмірала Крістофера Грейді, Україна та США разом працюватимуть над новою тактикою, в якій можна було би ефективно застосувати Abrams.

Нагадаємо, Україна збільшила в 10 разів випуск ракети, найбільш небезпечної для російського флоту.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ