Today.ua

Деяким сім'ям щомісячно виплачуватимуть по 500 гривень компенсації за комуналку

Деякі сім'ї щомісяця отримуватимуть по 500 гривень компенсації за комуналку. Ця допомога не залежатиме від статків родини, а також від обсягу спожитих нею комунальних послуг.

Таке рішення було ухвалене Чернігівською міською радою, а допомога поширюватиметься на деякі сім'ї жителів цього міста.

Допомогу отримуватимуть родини загиблих або померлих захисників України, а також сім'ї військовослужбовців, які свого часу загинули або зникли безвісти в Афганістані.  

Слід сказати, що законом і так визначено 50-відсоткову знижку за оплату комірного для сімей загиблих військовослужбовців. Однак у Чернігові вирішили збільшити допомогу для такої категорії містян. Отже тепер їм щомісяця виплачуватимуть ще й по 500 гривень компенсації за комуналку.

"Статтею 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" для членів сімей загиблих захисників і захисниць передбачено пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних послуг у розмірі 50%. А з 2024 року додатково вони отримуватимуть ще й з міського бюджету 500 грн", - йдеться у повідомлення прес-служби Чернігівської міської ради.

Крім того, міська рада також ухвалила одноразову виплату в розмірі 20 тисяч гривен для кожного жителя міста, що буде мобілізований до лав ЗСУ. Таким чином, усі чернігівські новобранці отримуватимуть таку суму з міського бюджету.

"На 2024 рік для військовослужбовців-новобранців з Чернігова, які будуть мобілізовані, ми передбачаємо матеріальну підтримку. Військові самі визначатимуться на що ці кошти витрачати. Це наш обов'язок і підтримка військовослужбовців. І це не остання подібна програма, яку ми будемо приймати, бо є багато потреб", — зауважив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Нагадаємо, деяким пенсіонерам надали 100% знижки на оплату комуналки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ