Today.ua

Чоловіків закликали самостійно обирати вакансії у ЗСУ: “Відправлять туди, куди не хочеш“

Військовозобов'язаних чоловіків закликали самостійно обирати вакансії у ЗСУ – через систему рекрутингу, яка діє вже кілька місяців. В іншому випадку українці ризикують опинитися у гарячих точках, куди зовсім не бажають потрапити.

Командир батальйону БпАК Вадим Мазевич оцінив проблеми з мобілізацією в Україні та запевнив, що воювати так чи інакше доведеться всім чоловікам. Багато хто з них бояться призову і всіляко уникають служби в армії. Водночас життя у процвітаючій країні потрібно не лише хвалити, а й захищати. Військовослужбовець зазначив, що "очі бояться, а руки роблять".

За словами Мазевича, навіть досвідченим бійцям буває страшно на фронті, але згодом це почуття притуплюється і замість нього виникає бажання боротися нарівні із побратимами.

"Людям, які не хочуть воювати, доведеться все одно це робити рано чи пізно. Тільки зараз є вибір, куди йти, бо є рекрутингові кампанії. А через якийсь час тебе просто підхопить ТЦК або прийде повістка, і тебе відправлять туди, куди ти не хочеш", - пояснив комбат.

Вадим Мазевич негативно ставиться до втікачів, які опинилися за кордоном. Особливе роздратування у нього викликають чоловіки, які планують повернутися в Україну після завершення бойових дій.

Воїн ЗСУ нагадав про повернення старих наративів, які висміюють захисників Батьківщини.

"Це досить сильно дратує, оскільки ти там ризикуєш своїм здоров'ям, життям, усім, а приїжджаєш у цивільне життя і зустрічаєш це", - цитує Мазевича "Українська правда".

Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв поновити правила бронювання військовозобов'язаних чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ