Today.ua

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США попередив, що сьогодні, 25 квітня, Землі досягне сильна магнітна буря. Ми надамо декілька порад для тих, кому це може бути небезпечно.

Що це таке

Магнітні бурі провокує сонячна активність. Рекордна за останні десять років кількість плям на зірці викликала потоки заряджених частинок, які призведуть до збудження магнітного поля Землі. Сила цього впливу оцінюється за так званим К-індексом. Він може бути у значенні від двох до дев'яти, і чим воно більше, тим більше його відчувають деякі люди.

Буря, яка сьогодні накриє нашу планету, триватиме три дні. Їй надано індекс "4", що відповідає жовтому рівню небезпеки.

Кому і чим загрожує

Проте метеочутливі люди можуть вже сьогодні відчути погіршення самопочуття. Це стосується й вагітних жінок, літніх людей і тих, хто страждає на хронічні захворювання.

Вважається, що це явище може провокувати нудоту і запаморочення, біль у суглобах, уповільнення кровотоку та зниження потужності скорочень серцевого м'яза. У деяких людей може розладнатися сон, вдень вони можуть відчувати втому.

Як покращити своє самопочуття

Оскільки вберегтися від впливу магнітного поля в принципі неможливо, медики дають найбанальніші рекомендації:

Також слід внести низку змін до свого раціону. Каву краще замінити трав'яним чаєм, відмовитися від алкоголю та надмірно жирної їжі, їсти більше овочів та фруктів.

Нагадаємо, що напередодні над Україною пройшли брудні дощі. Про причину цього явища ми писали у нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ