Today.ua

Зеленський назвав наступні об'єкти, які атакуватимуть росіяни

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія може почати удари по українських атомних електростанціях. Поведінку росіян на Запорізькій АЕС він назвав "дикунською".

Виступаючи на саміті лідерів Європейського Союзу, Володимир Зеленський повідомив, що Росія знищила майже всю українську теплову енергетику. Наступною метою терористів, на його думку, можуть стати атомні електростанції.

Зеленський нагадав, що в руках російських терористів залишається ЗАЕС – найбільша в Європі атомна електростанція. За його словами, вони продовжують "по-дикунські гратися" з цим об'єктом, ставлячи під загрозу нормальне життя на континенті.

"Ми не виключаємо, що під загрозою від російського терору також інфраструктура інших наших атомних станцій та мереж розподілу", - заявив Володимир Зеленський.

Президент вкотре звернувся до західних партнерів із закликом надати Україні більше коштів ППО для захисту енергооб'єктів та мирних жителів від ракетних атак Росії. Зеленський зазначив, що у світі настав момент, коли демократичним країнам слід значно збільшити виробництво зброї, у тому числі і для її постачання в Україну.

"Звичайно, ППО та фронт - це ключовий пріоритет. Зараз такий час, який треба всім у Європі, у вільному світі використати заради зміцнення, заради більшого виробництва зброї, заради більшого постачання зброї, загалом заради рішучості", - наголосив президент України.

Нагадаємо, Рада Європи одноголосно ухвалила рішення про надання Україні більшої кількості сучасних систем ППО. Про це повідомив президент Євроради Шарль Мішель.

Він закликав європейські уряди розв'язати це питання за лічені дні чи тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ