Today.ua

Зеленський доручив підвищити заробітні плати військовослужбовцям до 200 тис. грн

Володимир Зеленський провів закриту зустріч з прихильниками партії "Слуга народу". Президент України доручив депутатам опрацювати питання підвищення заробітних плат військовослужбовцям вдвічі.

Глава держави закликав народних обранців до єдності. Зеленський нагадав, що російським окупантам вигідна дестабілізація ситуації в нашій країні, тому вони роблять для цього все можливе.

Президент уточнив, що противник хоче досягти того, щоб працювати перестали цілі фракції. Йдеться про частину ворожої інформаційної кампанії рашистів.

Член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки у Верховній Раді Юрій Мисягін повідомив, що Володимир Зеленський планує підвищити грошове забезпечення нашим захисникам удвічі – до 200 тис. грн.

Таке заохочення стосуватиметься лише тих бійців, які давно перебувають на фронті.

"Президент сказав, що військовим, які на передовій вже два роки, необхідно підвищити зарплату до 200 тисяч гривень", - зазначив Юрій Мисягін.

Поки що невідомо, коли доходи військовослужбовців зростуть удвічі. Зеленський у ході щоденного вечірнього звернення до народу не став порушувати цієї теми. Проте український лідер повідомив, що у ЗСУ зараз проводиться аудит. Новий головнокомандувач Олександр Сирський вказав на тисячі українських військових, які жодного разу не були у зоні бойових дій. Найближчим часом їх активно залучатимуть до оборони держави.

Нагадаємо, що зараз бійці ЗСУ отримують, окрім свого окладу, ще й "премію" – заохочення заявить від місця служби. Військовим на передовій доплачують по 100 тис. грн, командирам підрозділів по 50 тис. грн, а особам, які служать на прифронтових територіях – по 30 тис. грн.

Раніше Зеленський зробив заяву про мобілізацію чоловіків, а також висловився про втрати ЗСУ в Авдіївці, яку окупували росіяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ