Today.ua

Захід визначився з переможцем російсько-української війни: “Ставку зроблено“

Західні країни визначилися з переможцем у повномасштабній війні. ЗСУ відчувають нестачу зброї та боєприпасів, але армія не втратила своєї боєздатності та професіоналізму. Партнери це бачать, тому зробили ставки на перемогу українців над росіянами.

Фахівець Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Валентин Гладких наголосив, що українцям допоможе виграти війну впевненість у своїх силах, а не панічні настрої. Він нагадав, у якій тяжкій ситуації опинилися наші захисники у перші дні повномасштабного вторгнення.

Кандидат філософських наук нагадав, що кожна війна має свою математику, а ситуація на фронті не є стабільною. У певний момент відчувається брак боєприпасів, але не факт, що криза триватиме довго. Між країнами підписуються угоди, і Європа робитиме все можливе для підтримки України.

Аналітик вважає, що російська армія не стала краще підготовленою і не отримала якихось дивовижних систем озброєння, яких раніше не мала.

Гладких окремо висловився про погрози російського диктатора Володимира Путіна використати в Україні ядерну зброю. Він вважає, що не слід боятися, тому що це якраз свідчення слабкості ворога:

"Ядерна дубинка - це останній козир у РФ, і якщо ти про нього говориш, то це означає, що всі інші інструменти у тебе вичерпані".

Валентин Гладких запевнив, що Захід зробив ставку на перемогу України над рашистами. І після того, як бачення ситуації прояснилося, країни стають більш зацікавленими у позитивному результаті протистояння. Тому партнери зроблять все можливе, аби допомогти нам.

Підтримка полягає у підписаних угодах з безпеки, виділенні військово-технічної та дипломатичної допомоги, зокрема щодо вступу до НАТО.

Нагадаємо, що Путін у нещодавньому виступі знову виправдав вторгнення на українську територію. Його дії нібито спровокував Захід.

Раніше у США повідомили про підготовку до майбутньої повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ