Today.ua

З'явилась несподівана інформація про McDonald’s в Україні: що відбувається з популярною мережею

Популярна американська мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s завершила 2023 рік в Україні з велетенським прибутком. На другому році війни її виручка склала 12,9 млрд грн, тоді як у 2022 цей же показник становив лише 3,2 млрд грн.

Про це стало відомо зі звіту аналітичної платформи YouControl.

У 2022 році, на початку повномасштабної війни, компанія McDonald’s згорнула роботу в Україні і зовсім пішла з українського ринку. Для того, щоб її повернути в нашу країну, знадобилося більш ніж півроку. Причому до переговорів з керівництвом McDonald’s довелося підключитись навіть українському МЗС. Та все ж, мережу вдалося повернути в Україну.

Всесвітній бренд повернувся до нас у вересні 2022. Відтоді компанія Макдональдз Юкрейн ЛТД відновила роботу 60% своїх ресторанів на заході та в центрі країни.

А згодом мережа почала відкривати й нові точки. Отже на сьогодні в Україні працює понад сотня ресторанів, які приймають відвідувачів у 24 містах нашої країни.

Причому, якщо перший рік війни Макдональдз Юкрейн ЛТД закінчила зі збитком у 2 млрд грн, то вже за підсумками 2023 вона вийшла на прибуток 1,2 млрд грн. А сумарний виторг мережі в Україні за 2023 рік склав 12,9 млрд грн проти 3,2 млрд грн у 2022 році. Тобто її виручка зросла у 4 рази.

Нагадаємо, McDonald’s повернув у своє меню українські бургери, які готують на основі житніх булочок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ