Today.ua

Єврокомісія розробила 14-й пакет антиросійських санкцій: що до нього увійде

Європейська комісія розробила 14-й пакет санкцій проти Росії через розв'язання агресивної війни в Україні. Вкотре Європа обмежилася напівзаходами.

Новий пакет антиросійських санкцій спрямований на скорочення прибутку Кремля внаслідок торгівлі скрапленим газом. Також Єврокомісія має намір активніше боротися із сірим імпортом товарів подвійного призначення до РФ.

14-й пакет санкцій містить пряму заборону на перевалку російського ЗПГ у портах Європи. Зазначимо, що найбільшим таким хабом є бельгійський Зебрюгге. Також російський скраплений газ йде по всьому світу із французьких та іспанських портів. Після запровадження нових санкцій це буде припинено.

Також ЄС має намір запровадити санкції проти проєктів з видобутку та зрідженню газу в Росії "Арктик" та "Мурманськ". Зазначимо, що 14-й пакет санкцій повного ембарго на купівлю російського ЗПГ європейськими країнами не вводить.

Очікувалося, що в новому пакеті буде заборона імпорту російського алюмінію, але замість нього під санкції потрапив гелій.

Єврокомісія внесла до списку санкцій понад 50 юридичних осіб за межами Євросоюзу, які допомагали Росії обходити санкції. Компанії з Китаю, Гонконгу, Туреччини та Киргизстану постачали агресору товари подвійного призначення.

Під заборону в Європі потраплять транспортні компанії, які хоч би на 25% належать росіянам. Через два роки після початку повномасштабної війни на континенті Росії нарешті заборонять фінансування на території ЄС політичних партій, фондів, НКО та дослідницьких центрів.

Європейським компаніям заборонять продавати до РФ:

Нагадаємо, 13-й пакет санкцій ЄС був запроваджений щодо Росії 23 лютого і був присвячений другій річниці вторгнення в Україну.

Також зазначимо, що США активно взялися за контроль над дотриманням вторинних санкцій. Через це Туреччина суттєво скоротила підтримку РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ