Today.ua

Верховна Рада надала відстрочку від мобілізації ще одній категорії чоловіків

Мобілізацію в Україні продовжено до 14 лютого 2024 року. Верховна Рада ухвалила закон №9274, який передбачає відстрочку від призову до армії для ще однієї категорії громадян.

Йдеться про співробітників ДСНС. Як повідомив депутат ВРУ Дмитро Разумков, йдеться про закон, спрямований на вдосконалення цивільного захисту та підвищення ефективності реалізації держполітики у цій сфері. 

Документ удосконалює створення фонду споруд для укриття населення, евакуацію, заходи щодо радіаційного та хімічного захисту, підготовку сил цивільного захисту та органів управління, забезпечення техногенної та пожежної безпеки, а також навчання населення.

Ініціативу підтримали 269 народних обранців. У документі було запропоновано зміни, які передбачають створення законодавчих передумов для забезпечення оперативного планування у сфері реагування на надзвичайні воєнні ситуації на державному рівні. Також передбачено підготовку плану реагування на використання зброї масового знищення в Україні.

Новий закон закликав посилити захист територій та громадян від наслідків надзвичайних ситуацій, а також забезпечити охорону здоров'я та життя людей у особливий період, забезпечити заходи цивільного захисту іншими органами державної влади.

Воєнний стан та мобілізація в Україні

Парламент продовжив термін дії військового стану та мобілізації ще на 90 днів – до 14 лютого 2024 року. Це було прогнозоване рішення, бо бойові дії в країні не вщухають на добу. Це вже дев'яте голосування депутатів після повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Нагадаємо, що в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних. Тепер представники територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки мають більше інформації про потенційних призовників, ніж будь-коли.

Раніше також повідомлялося про смарт-мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ