Today.ua

В Україні запустять електронний сервіс для бронювання від мобілізації, - Мінекономіки

У Україні розробляють електронний сервіс для бронювання від мобілізації. Про це стало відомо під час зустрічі Європейської бізнес-асоціації з представниками Міністерства економіки.

Заступник міністра економіки Ігор Фоменко повідомив про спільний проект Мінекономіки та Мінцифри. Планується запуск послуги "єБронювання", в рамках якої підприємство створюватиме власний кабінет, входитиме до нього, вноситиме дані військово-облікової спеціальності та співробітників, а з Пенсійного фонду та Податкової служби автоматично підтягуватиметься вся інформація, яка необхідна.

"І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, видаватиметься електронне бронювання", - зазначив Фоменко.

Вказано, що електронний документ матиме QR-код, і його можна буде роздрукувати. Це стане доказом бронювання. Заступник голови профільного відомства зорієнтував українців за термінами запуску сервісу.

"Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю руйнуватиме діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж повністю переписуватимемо з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес", - підкреслив Ігор Фоменко.

Також з'ясувалося, що зараз в Україні заброньовано понад 500 тисяч військовозобов'язаних. Понад 4000 підприємств визначено критично важливими. До цього числа не входять організації, які визначають обласні військові адміністрації.

Нагадаємо, що для визнання підприємств критично важливими вони повинні відповідати трьом чи більше критеріям із семи. Серед них – важливість значення у сфері національної економіки, розмір сплачених податків і зборів, відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ. Установи окремих галузей повинні відповідати двом та більше критеріям.

Раніше повідомлялося, що в Україні вручають повістки заброньованим чоловікам – ситуацію оцінив юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ