Today.ua

В Україні встановлюють десятки міні-ТЕЦ для підготовки до опалювального сезону

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про роботу щодо підготовки країни до наступного опалювального сезону. За його словами, буде зроблено ставки на децентралізацію потужностей.

Глава уряду повідомив, що 13 наших країн-партнерів зібрали до Фонду підтримки енергетики України близько 410 млн євро. За словами Дениса Шмигаля, ці гроші будуть витрачені на ремонт енергооб'єктів, що постраждали в результаті російських атак. Вже ведеться робота із закупівлі генераторів, трансформаторів та іншої необхідної для цієї роботи продукції.

Також прем'єр зазначив, що Великобританія виділила 180 млн доларів на покращення ситуації в енергетичному секторі України.

Велику ставку під час підготовки до чергового опалювального сезону в Україні зроблять на децентралізацію енергетичних потужностей. Денис Шмигаль повідомив про те, які кроки уряд робить у цьому плані.

"80 когенераційних установок розподілено в регіони. Насамперед їх отримує Харків, де ситуація критична. Будемо розгортати мережу міні-ТЕЦ швидко та інтенсивно, щоб на старті нового опалювального сезону мати запас міцності", - запевнив український прем'єр.

На Харківщині після знищення росіянами найбільших теплових електростанцій продовжують діяти графіки відключення світла. Під час атаки 11 квітня електростанції та підстанції Укренерго постраждали у п'яти українських регіонах.

На Київщині через відсутність достатньої кількості ракет для систем Patriot росіянам вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС.

Після цієї атаки Литва повідомила, що передасть Україні обладнання з Вільнюської ТЕЦ-3. Ця станція була зупинена вісім років тому, але все ще підтримується у працездатному стані.

Німеччина повідомила, що поставить до нашої країни 400 генераторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ