Today.ua

В Україні у 1,5 рази збільшили виплати за виконання громадських робіт: скільки можна отримувати щомісячно

Безробітні українці можуть отримувати до 10 050 грн на місяць, якщо приєднаються до проекту "Армія відновлення". До жовтня сума виплат була в 1,5 рази меншою, але щоб залучити ще більше людей, виплати підвищили та продовжувати підвищувати і надалі.

На сьогоднішній день до виконання суспільно корисних робіт у рамках цього проекту залучено понад 70 тис. громадян. Залежно від відпрацьованого ними часу розмір оплати праці становить не менше 10 050 грн за повний робочий місяць. З 1 січня 2024 року ця сума зросте до 10 650 грн., а з 1 квітня 2024 року – до 12 000 грн.

Проект "Армія відновлення" активно втілюється у 19 регіонах країни. Найбільше безробітних залучено у таких областях:

Залежно від регіону, види суспільно корисних робіт відрізняються. Так, керівництво областей визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє Центр зайнятості, який пропонує безробітним, які перебувають на обліку в центрі, і людей направляють у потрібні місця. З усіма безробітними укладається терміновий трудовий договір на період виконання ними робіт.

До яких робіт залучають безробітних "Армії відновлення"

Щоб приєднатися до громадських робіт та отримувати щонайменше 10 000 гривень на місяць, спочатку потрібно перебувати на обліку в Центрі зайнятості. Перші 30 днів у статусі безробітного громадянам шукають роботу за фахом. Якщо за цей час не буде потрібних варіантів, йому запропонують приєднатися до "Армії відновлення".

Раніше повідомлялося, що більшості безробітних українців відмовили у праві на субсидію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ