Today.ua

В Україні спростили процедуру присвоєння статусу ветерана війни

Уряд України спростив процедуру присвоєння статусу ветерана війни та члена сім'ї загиблого військовослужбовця. Наразі оформити відповідні документи можна значно швидше.

Великі нарікання з боку українських військових викликали зволікання із наданням статусу ветерана війни. Цей процес розтягувався на довгі місяці. Це також стосується родичів загиблих захисників. Їм також доводилося довго чекати на документи, які б підтвердили їх статус члена сім'ї загиблого військовослужбовця.

Наразі уряд значно спростив обидві процедури. Час оформлення документів скоротився із восьми до одного місяця.

Тепер громадянину, який претендує на присвоєння статусу ветерана війни або члена сім'ї загиблого військовослужбовця, потрібно лише звернутися із заявою до будь-якого Центру надання адміністративних послуг на свій вибір. Жодних інших документів подавати до ЦНАПу не треба, зазначають в уряді.

"Крім заяви із зазначенням відомостей, необхідних для надання статусу, по суті більше нічого не потрібно. Збір відсутніх документів – це обов’язок не ветерана, ветеранки чи родин загиблих, а компетентних органів. Їм надано право витребувати повний пакет документів від уповноважених органів або посадових осіб", – повідомили в уряді.

Також чиновники обіцяють, що скоро з'явиться можливість подавати відповідні заяви онлайн. Це можна буде зробити як у додатку "Дія", так і через Єдиний держреєстр ветеранів війни.

Спочатку така можливість буде лише у представників:

Нагадаємо, наприкінці минулого року Міноборони України повідомило про спрощення проходження ВЛК. Зміни були спрямовані на те, щоби поранені бійці Сил оборони могли простіше отримати відповідні документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ