В Україні подешевшало м'ясо – свинина та курятина. Стало відомо, за якими цінами зараз реалізують продукти у великих супермаркетах.
Ціни на свинину
За даними профільного порталу Мінфін, грудинка подешевшала за місяць зі 178,07 грн/кг до 177,60 грн/кг.
Вартість лопатки знизилася зі 191,32 грн/кг до 180,87 грн/кг.
Ошийок, який у вересні продавали по 254,22 грн/кг, зараз вже коштує 249,34 грн/кг.
Підчеревок подешевшав зі 180,69 до 178,98 грн/кг.
Ребра трохи впали в ціні– зі 182,96 грн/кг до 182,20 грн/кг, а шашличне м'ясо суттєвіше – зі 214,12 грн/кг до 208,82 грн/кг.
Ціни на курятину
Курячі стегна у вересні в середньому коштували 107,84 грн/кг, а наприкінці жовтня – вже 105,95 грн/кг.
Гомілки трохи подорожчали – зі 78,52 грн/кг до 79,95 грн/кг.
Тушки реалізували за 78,59 грн/кг, а зараз – по 79,90 грн/кг
Ціни на сало
А ось сало за місяць подорожчало. Солоне сало у вересні продавали по 275,29 грн, а наприкінці жовтня середня вартість кілограма зросла до 286 грн. Такий цінник зафіксували у супермаркетах мережі Ашан.
Домашнє сало пропонують за тією ж ціною – 254 грн. Воно дешевше у торговельній мережі Мегамаркет – 189 грн/кг.
Як зміняться ціни на м'ясо до Нового року
В Україні до кінця року очікується подорожчання м’ясних продуктів на 3-5%. Економічні експерти назвали ситуацію у тваринницькій галузі складною. Поголів'я тварин скорочується, витрати на виробництво зростають. У фермерів недостатньо коштів на закупівлю молодняку та відновлення тваринницьких приміщень, зруйнованих під час війни. На роботу галузі негативно впливають перебої з електроенергією, від якої залежать охолодження, опалення, вентиляція та зберігання продукції.
Нагадаємо, що в Україні впали ціни на гречку.