В Україні обвалилися ціни на гречку: як приготувати ідеальну кашу на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

В Україні обвалилися ціни на найпопулярнішу крупу – гречку. Також стало відомо, як приготувати ідеальну кашу на сніданок.

В Україні обвалилися ціни на гречку: як приготувати ідеальну кашу на сніданок - today.ua

Гречка залишається найбільш затребуваною крупою серед українських споживачів. Торік вона била цінові рекорди та кілограм коштував понад 70 грн. Однак аграрії збільшили посівні площі і у 2023-му вдалося зібрати хороший врожай. У результаті вартість крупи різко знизилася.

Ще у вересні середня ціна кілограма гречки сягала 43,83 грн. Нині вона знизилася до 34,25 грн. Найдешевша крупа – у торговельній мережі Ашан та АТБ – 30,90 грн. Максимальні ціни у супермаркеті Варус – 39,99 грн.

Як приготувати гречану кашу?

Щоб приготувати смачну та розсипчасту кашу, потрібно добре промити крупу кілька разів, видаливши сміття та чорні ядра. Потім потрібно злити воду та обсмажити гречку протягом 4-5 хвилин на розпеченій сковороді.

Популярні зараз

Українцям масово підвищать зарплати: названо нові суми

Пенсії перерахують з 1 червня: кому з українців додадуть 999 грн

Стало відомо, чи вилучатимуть для ЗСУ автомобіль, якщо він один у власника

В Укренерго ухвалили рішення щодо відключень електроенергії

Візьміть каструлю і влийте воду - її має бути вдвічі більше, ніж крупи. Так, на одну склянку гречки знадобиться дві склянки води. Коли вона закипить, посоліть її та додайте гречку. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні до готовності.

Зазвичай потрібно 15-20 хвилин. Важливий момент – крупу не потрібно помішувати, інакше чорна склеїться між собою.

В Україні обвалилися ціни на гречку: як приготувати ідеальну кашу на сніданок

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Звичайно, "кашу маслом не зіпсуєш", тому якщо немає бажання їсти прісний продукт, знадобиться добавка. Це може бути шматочок вершкового масла або засмажка із м'яса, цибулі та моркви. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати гарбузову кашу із секретним інгредієнтом – за найпростішим рецептом.