Today.ua

В Росії різко зросла кількість ракет: названо міста України, які опинилися під загрозою

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія нагромадила близько 10 000 ракет. Військовий експерт Владислав Селезньов назвав українські міста України, які опинилися під загрозою.

Колишній речник Генерального штабу ЗСУ заявив, що в першу чергу йдеться про прикордонні регіони. Вказано, що за даними розвідки на озброєнні в армії РФ тисячі ракет комплекси С-300 і С-400, що є великою проблемою.

Селезньов повідомив, що ці ракети зазвичай використовуються для ППО, тому повинні вражати повітряні цілі.

Однак замість штатної системи "поверхня-повітря" противник налаштував це озброєння за алгоритмом "поверхня-поверхня". Тепер бойова частина, наповнена металевими фракціями, створює потужну вибухову хвилю та призводить до значних руйнувань об'єктів. Вказано, що рашисти мають багато пускових установок і ракет, дальність польоту яких близько 100 км.

Російські окупанти модернізували ракети так, щоб боєкомплекти було складно збивати, тому що вони летять до мети за зміненим алгоритмом балістичної траєкторії. Їх можна у повітрі лише комплексами ППО типу Patriot, яких у нас небагато. Тому безперспективно розраховувати на те, що можна буде перекрити все українське прикордоння від впливу С-300 та С-400.

Владислав Селезньов пояснив, що рашисти використовують ці ракети, обстрілюючи Харківщину. С-300 також застосовувалися Запоріжжям. Два таких прильоти пошкодили понад 30 приватних будинків, їх використали на Миколаївщині та Донеччині. Були масовані атаки, коли вороги випускали нашою територією понад три десятки таких ракет. І від них дуже важко захиститися.

"Російська армія намагається ближче просунутися до Харкова, щоб працювати своєю артилерією та комплексами С-300 містом", - цитує експерта ТСН.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський висловився про залучення військ НАТО у війну в Україні та нашу майбутню перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ