Today.ua

Українцям перерахують субсидії з 1 жовтня: у ПФУ розповіли, як зміниться розмір допомоги

Українцям з 1 жовтня перерахують субсидії, оскільки розпочинається новий сезон (опалювальний). Розмір виплат збільшиться з розрахунком на те, яку суму зростуть витрати на комунальні послуги для кожного конкретного домогосподарства. У ПФУ назвали приблизні цифри.

Зазначається, що деяким українцям субсидії перерахують автоматично, іншим доведеться повторно подавати документи. Середній розмір субсидії минулого опалювального сезону становив 2000 грн. Але цього року ця цифра буде більшою, адже тарифи зросли.

Як розраховуватимуть розмір субсидії з 1 жовтня

Субсидії розраховуватимуть на соціальні нормативи споживання. При цьому з жовтня на українців чекає нововведення: при призначенні виплат враховуватиметься дохід сім'ї, який вона отримала за перші півроку 2023 року. Якщо субсидія призначатиметься після початку опалювального сезону, то враховуватимуться доходи громадян за два квартали до того місяця, що передує місяцю нарахування виплат.

Як відомо, однією з умов нарахування субсидії є наявність мінімально необхідного доходу у сім'ї.

При призначенні житлової субсидії враховуються такі доходи:

Раніше повідомлялося, скільки електроенергії можуть використовувати в місяць сім'ї, які претендують на отримання субсидій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ